Hvad er gamerborde til børn?

Gamerborde er perfekte til børn, der elsker at spille videospil. Disse borde leveres ofte med en række spiltilbehør, så dit barn kan vælge deres yndlingsspil og begynde at spille med det samme. Det kan eksempelvis være indbygget musemåtte, der fylder hele bordet.

Derudover er det en slags avanceret skriveborde/computerborde, hvor der kan være andre indbyggede gadgets såsom lyd og lys, kopholder, headsetholder og lignende. Desuden er de oftest i et lidt “sejere” design, end et almindeligt computerbord, og du kan derfor gå fra at være “n00b” til “#progamer”.

Fordele ved gamerborde til børn

Gamerborde til børn kan give mange fordele for børn. Når du vælger et bord, skal du sørge for at overveje dit barns alder og spillepræferencer for at sikre, at de får mest muligt ud af deres nye spil. Hvis børnene er små, kan det evt. være en god idé at bruge et bord, som kan foldes op eller ned under dine barns spil, så det passer i højden.

Sådan vælger du det rigtige gamerbord til dit barn

Der er et par ting, du skal overveje, når du skal vælge det rigtige gamerbord til dit barn. Først skal du sørge for, at bordet er stort nok til, at dit barn kan sprede alt deres udstyr komfortabelt, så det ikke kommer i vejen for spillet. For det andet skal du sørge for, at overfladen er nem at rengøre (det er formentlig mere for din egen skyld). For det tredje, tænk på, om bordet nemt kan flyttes rundt, hvis i ofte leger med indretningen på børneværelset. For det fjerde skal du overveje, om bordet har opbevaringsplads til tastatur, mus, headset og andet tilbehør. Overvej endelig omkostningerne. Der er ingen grund til at vælge det allerdyreste, hvis det er det første “setup” som barnet skal have. Omvendt kan det også give bagslag, at vælge det allerbilligste alternativ fra byggemarkedet eller supermarkedet. Udover design og funktioner, så får man tildels også hvad man betaler for.

Overvej dit barns alder og spilpræferencer

Gamer borde kommer i mange forskellige dimmensioner, og er barnet i aldersgruppen 6-12 år, eller deromkring, kræver det måske ikke så stort et bord, som en teenager. Hvis der oftest spilles bilspil, kan det være at der skal være plads til rat og andet tilbehør. Hvis der typisk vil spilles spil som The Sims, Roblox og Minecraft, er der ofte ikke så store pladskrav, da det er begrænset med krævet tilbehør.

Tjek bordets dimensioner for at sikre, at det passer ind i dit hjem

Hvis du leder efter et nyt bord, er det vigtigt at tjekke målene for at sikre, at det passer ind i dit hjem. Nogle borde er for store eller for små til bestemte rum, og du vil ikke kunne bruge dem ordentligt. Husk at tage højde for at der skal være plads til evt. døre og vinduer i rummet, ligesom der formentlig også er en seng og skabe der skal kunne åbnes og bruges.

Det er også vigtigt at overveje evt. lysindfald, når det kommer til placeringen, som igen har indflydelse på dimensionerne på dit nye gamer bord. Hvis vindue eller terrassedør kommer til at være modsat computerskærmen, så er der risiko for genskær. Det kan dog evt. løses med mørklægningsgardiner. Det kan også have den fordel at det er nemmere at komme i seng på sommeraftener, og man ikke vågner for tidligt, når solen står tidligt op i forår og sommeren (min erfaring er dog at børnene vil vokse fra det, når de kommer i teenageårene).

Vælg et bord med funktioner, dit barn vil nyde at bruge

Som nævnt er der et hav af forskellige funktioner som dit gamer bord kan indeholde. Det kan være fristende at købe et der har det hele. Det er dog en nem måde at komme til at købe noget som man tror er creme de la creme, men i virkeligheden blot har en masse ekstra funktioner, som kommer til at være i vejen, eller som ikke bliver brugt.

Overvej derfor hvad der er nødvendigt: Hvad er Need-To-Have og hvad er Nice-To-Have. Hvis i kender nogle som allerede har nogle af tingene, kan det også være en ide at spørge dem om hvad der bliver brugt.